Byt ve Vysočanech
461
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-461,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Byt ve Vysočanech

Zadání pro úpravu panelákového bytu ve Vysočanech bylo jednoduché – dvě ložnice, koupelna s vanou, samostatná toaleta, předsíň, kde bude více úložného prostoru, větší kuchyně částečně propojená s obývacím prostorem a velká knihovna. Dispoziční změny byli jemné, ale podstatně ovlivnili světlost a pohyb v hlavním prostoru bytu.

Naproti linii kuchyně je jako protiváha linie velké knihovny. Mezi nimi zůstal fragment panelu – stěny, který zajišťuje jakési záda obou prostor a tím zůstávají částečně oddělené, ale přesto propojené. Polyuretanová stěrka díky svým vlastnostem ( malé tl. a industriálnímu vzhledu ) byla zvolena do celého bytu. Jeho další materály – vyzdívka z natřeného Ytongu v předsíni, jednoduché bílé obklady v koupelně a na toaletě nebo natřené OSB desky na všech truhlářských prvcích propojují v bytě jednu myšlenku odhalených a surových materiálů v jeden koncept.

Realizace

2015 - 2016

Fotografie

Veronika Raffajová