Byt Na Vrcholu
273
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-273,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Byt Na Vrcholu

Zanedbaný byt v Praze na Jarově o ploše necelých 60 m2 si koupil nový majitel s přítelkyní. Mladý pár si přáli částečně zachovat dispoziční uspořádání z 50. let, kdy byl dům postaven, ale při tom ho přizpůsobit pro své stávající potřeby. Výsledek měl být jednoduchý a čistý bez složitých nebo náročných detailů, které by mohli celou rekonstrukci prodražit.

Do prostoru jsou vloženy dva boxy – šatna a koupelna s toaletou. Boxy prostor člení na menší funkční místnosti. I když je prostor stále plynulý předělují jej posuvné dveře, ty jsou použity v celém bytě. Obývací místnost je jakýmsi srdcem bytu. Z ní směřujeme buď do kuchyně, ložnice nebo chodby.

Materiály jsme volili záměrně typově osvědčené. Ve vstupní části a v koupelně s toaletou je použita velkoformátová tmavá dlažba. Spojuje tak bez prahů nejnamáhanější část bytu – chodbu toaletu a koupelnu. Obklady v koupelně jsou v polovičních formátech než dlažba, ale ve světlejším odstínu. Barevně kontrastují s bílými dveřmi a dveřmi do vestavné skříně v chodbě.
V obytné části bytu – kuchyni, obývacím pokoji a ložnici jsou na podlaze krásná dubová prkna ošetřená bezbarvým voskem. Je pravdou, že podlaha je jeden z nejdůležitějších motivů v bytě. Z celé investice to byla jedna z největších položek, ale pro celkový pocit z prostoru tato investice stála za to.

Realizace

2013 - 2014

Fotografie

Veronika Raffajová